Linux mint 15 of Ubuntu ?

0 stemmen
Voor mijn oude laptops ben ik op zoek naar een OS ter vervanging van XP .

in eerste instantie heb ik ubuntu geinstalleerd hetgeen goed werkt, maar verleid door wat mooie plaatjes en teksten van linux.com heb ik er linux mint overheen gezet werkt ook goed.

Voor ik nu verder ga met het dumpen en aanpassen van de programmatuur wil ik aan de kenners hier vragen wat de voorkeur heeft. qua stabiliteit en snelheid.

HP laptop CPU intel T2050 2x 1,6 GHz   1GB ram
Fujitsu Laptop Pentium 1,73 GHz   1,49 GB ram
Voor mij is linux helemaal nieuw en roept nog wel wat herinneringen op uit de Msdos en Dbase4 tijd, verder ben ik geen it-specialist maar een nieuwsgierige gebruiker..

Graag hoor ik wat adviesen van doorgewinterde linux users.

alvast bedankt,
hans
gevraagd Aug 23, 2013 door hansnl (390 punten)

1 Antwoord

+2 stemmen
Er is niet een 'beste' linux distributie, het hangt vooral van je persoonlijke voorkeur af. Hier bij ubuntu-nl.org zijn we natuurlijk fan van ubuntu ;)

Linux mint is op ubuntu gebaseerd, dus in principe zijn de systemen onder de motorkap hetzelfde, en is dezelfde software voor beide beschikbaar.

Voor maximale stabiliteit kan je het beste de Long Term Support (LTS) versie installeren. Bij ubuntu is dat 12.04, voor linux mint is dat versie 13 (Maya). Beide worden tot April 2017 ondersteund.
beantwoord Aug 23, 2013 door redmar (17,690 punten)
O.K. als het technisch niet veel uitmaakt, en het programma aanbod gelijk is blijft alleen het uiterlijk van de desktop over.

in dat geval kan ik beter beide LTS distributies instaleren en de keuze aan mevrouw overlaten.

Dat gaan we eerst maar even doen.
...